Ristet rødfisk 

På citronkål, bagte peber og spinatcremesauce med dijon.

Hertil små aspargeskartofler med dild.

 

Hovedret til 25 personer

 

Ingredienser:

4,3 kg rødfisk med skind

8 skalotteløg

1 1/4 fl. hvidvin

1½ L fløde

Dijon sennep, maizena

 

750 g frisk spinat (skylles i koldt vand og afdryppes)

5 stk spidskål

5 stk citroner

Smør

Mel

 

13 stk. røde peberfrugter

5,5 kg små aspargeskartofler

3 bundter dild

 

Skalotteløgene snittes fint og sauteres i lidt smør tilsat hvidvin. Lad vinen koge næsten helt væk og tilsæt fløde og lad det koge i 2-3 minutter. Jævnes med maizena i koldt vand. Saucen skal være tyk, fordi den bliver tyndere, når spinaten tilsættes. Tilsæt spinaten lige inden servering og smag til med salt, peber og dijon.

Rødfisken vendes i mel og lægges på en plade, så det kan komme i ovnen i ca. 2-3 minutter ved 180 grader lige inden serveringen. Husk salt og peber.

Kartoflerne koges med skræld i saltet vand. Hæld vandet fra og tilsæt en stor klat smør og hakket dild.

Spidskålen skæres i mindre stykker, fjern det grove. En klat smør og saften fra citronerne tilsættes i en gryde med spidskålen, der dampes under låg i 2-3 minutter og smages til med salt og peber.

Flæk peberfrugterne, rens dem og del de halve peberfrugter i 3 stykker. De vendes i olivenolie og tilsmages med salt og peber. De skal bages ovnen i 15 minutter ved 180 grader.