Thai-marineret laksefilet

Med små salater, kørvel, æg og brændt lime.

 

Forret til 25 personer

 

Ingredienser:

75 skiver laks af ca 25-30 gram/stk.

3 pakker små bladsalater ca 250 g. Skylles i koldt vand og dryppes af.

 

Lage:

5 spsk frisk revet ingefær

7½ spsk god soja

2½ stk frisk chili hakket fint uden kerner

5 spsk finthakkede skalotteløg

10 spsk god olivenolie

2½ citroner (saft og skal)

3 spsk frisk koriander (pas på)

Bland lagen og smag til med salt og peber. Marinér lakseskiverne med en spsk lage, anret salat i midten og læg skiverne på. Anrettes med 3 skiver på hver tallerken og drys med salt og peber.

 

5 stk lime. Skæres i skiver og ristes på en tør pande lige inden servering. En skive lægges på hver tallerken.

 

2½ dl creme fraiche 38%

5 spsk hakket kørvel

Blandes og piskes stift. Smag til med salt og peber og lav en kugle, som et lille æg, med en varm ske og læg på hver tallerken.

 

Hertil serveres et lækkert brød.