Christiansø - sild

30 små udbenede ferske sild (ca. 2kg).

Lage:

6 dl eddike

6 dl koldt vand

Blanding:

2 spsk hel sort peber

2 spsk allehånde

1 spsk tørret merian

12 hele nelliker

8 laurbærblade

2-3 tsk sandel

1 tsk kanel

200g sukker

200g salt

Sildene lægges i lage i et 1 døgn i køleskab. Alle sildene skal dækkes af lagen. Herefter skal sildene dryppe af i en si. Ovennævnte blanding drysses lagvis med sildene i et glas. Der sluttes med krydderi på toppen. Et let pres lægges over og glasset stilles i køleskabet i 8 dage. 

Se efter om der er lage nok efter 2 dage ellers laves en lage af 1 dl salt og 3 dl vand. Sildene kan holde sig i køleskabet i 6 uger.

Sildene dryppes af med en finger før servering.